EUCLIDISCHE MEETKUNDE PDF

In de meetkunde worden twee figuren congruent (Lat: congruens, overeenstemmend, passend) genoemd als de ene isometrisch in de andere getransformeerd. De euclidische meetkunde is een wiskundig systeem dat wordt toegeschreven aan de Griekse wiskundige Euclides van Alexandrië. Zijn werk, de Elementen. English-Dutch Dictionary: Translation for euclidische meetkunde.

Author: Kanris Dokinos
Country: Sri Lanka
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 23 January 2012
Pages: 442
PDF File Size: 12.34 Mb
ePub File Size: 6.2 Mb
ISBN: 883-9-46880-246-5
Downloads: 13293
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Malazil

Categorie:Euclidische meetkunde – Wikiwand

Van congruente driehoeken zijn de overeenkomstige hoeken gelijk. Als twee hoeken van een driehoek gelijk zijn aan twee hoeken van een andere driehoek, zijn ook de andere hoeken aan elkaar gelijk, aangezien de som van de drie hoeken graden is.

Twee driehoeken zijn congruent als twee zijden van de eerste driehoek even lang zijn als twee zijden van de andere driehoek en de ingesloten hoeken even groot zijn.

In andere projecten Wikimedia Commons. Eenvoudig gezegd zijn twee figuren congruent als zij na een geschikte verplaatsing precies op elkaar passen. Twee driehoeken zijn congruent als ekclidische de ene driehoek een zijde even lang is als een zijde van de andere driehoek, een aanliggende hoek in de ene driehoek gelijk is aan een aanliggende hoek in de andere en de beide overstaande hoeken aan elkaar gelijk zijn.

  GUIDE FOR NETWORK ADMINS 30BETA PDF

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. In de meetkunde worden twee figuren congruent Lat: Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

Twee rechthoekige driehoeken zijn congruent als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de ene driehoek even lang zijn als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de andere driehoek. Het overblijvende geval HHH betekent slechts dat de beide driehoeken gelijkvormig zijn.

Twee driehoeken zijn congruent als een zijde van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek en de aanliggende hoeken in de ene driehoek gelijk zijn aan de aanliggende hoeken in de andere. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Eucljdische Deze pagina citeren. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 mrt om Twee figuren meetkundde direct congruent als zij na verplaatsing zonder spiegeling precies over elkaar heen passen.

  ERICSSON RBS 2964 MANUAL PDF

Twee driehoeken zijn congruent, als elk van de drie zijden van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek.

Pons asinorum (meetkunde) – Wikipedia

Deze congruentiekenmerken zijn direct bewijsbaar uit de bovenstaande definitie van congruente driehoeken. Dit is in het algemeen niet het geval bij congruente, maar gespiegeldefiguren.

Twee driehoeken zijn congruent als ze voldoen aan een van de volgende vier congruentiekenmerken. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.

Congruente figuren hebben alle eigenschappen gemeen. Overgenomen van ” https: